lördag 8 november 2008

Sanna Håkansson- Hållbar utveckling


”MKFC Stockholms folkhögskola har varje termin ett tema som är gemensamt för alla skolans kurser och utbildningar. Hösten 2008 är temat Hållbar Utveckling. En del av studiearbeten på konstskolan tar upp temat och just i det sammanhanget.

Hållbar utveckling och de sociala förutsättningarna
Den sociala dimensionen av hållbar utveckling lyfter fram betydelsen av att resurser, inflytande och makt fördelas på ett rättvist, jämlikt och jämställt sätt. Alla människor bör få tillgång till social service och att individen känner trygghet och delaktighet.

För e-konstskolan Prisma kan det handla om frågor som hur konsten tar mera hänsyn till t.ex. rättvisa, jämlikhet och jämställdhet? Kan konstnärer hjälpa till att utveckla sin konst mot ett bättre samhälle i framtiden? Kan konsten vara en reaktion mot vårt samhälle?...”

Så löd beskrivningen av extrauppgiften i e-konstskolan Prisma, som är inriktningen i min målning.

Den är gjord i akvarell, och som ni ser är den mycket färgglad. Målningen är uppdelad i rutor, varav varje är 4x4 cm. Tillsammans bildar rutorna en bild föreställande ett huvud framifrån, och varje ruta innehåller en specifik del från många olika personers huvud. Bakgrunden består av olika färger i varje ruta.

Vad jag vill säga med min målning är att alla är delaktiga för ett hållbart samhälle. Varje individ är en viktig del för att bilda en helhet. Om man är gammal eller ung spelar ingen roll. Det spelar heller ingen roll varifrån man kommer och vilken hudfärg man har. Det spelar ingen roll vilken religion man har, eller om man inte har någon. Om man har mycket inflytande eller makt har inte heller någon betydelse, varje individ är lika viktig, ingen är en större del än de andra. Det som verkligen betyder något är att man finns till. Det är det viktiga. Vi är alla olika, men vi är lika värdefulla. För tillsammans bildar vi en helhet…

1 kommentar:

Anonym sa...

Alltså, SHIT! vad duktigt man kan vara!! :)